Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

13/6/10

RATAFIA, PER LA SETMANA DE SANT JOAN (SOLSTICI D'ESTIU)

Si voleu saber com es fa la RATAFIA o fer-ne, us esperem el dissabte 26 de juny a les 7 del vespre a la sala d'actes i a la terrassa del Museu Etnològic del Montseny La Gabella d'Arbúcies. Aprendrem a fer la RATAFIA segons la recepta de l'àvia Pepeta de Sant Hilari que més d'una vegada ha guanyat el concurs de Santa Coloma de Farners.
Hi ha moltes maneres de fer-ne, de mitja dozena de plantes a un centenar. En Roger, n'ensenyarà una, la que ha après de la seva àvia i que ha estat reconeguada com a molt bona en diferents ocasions.

Si voleu començar a fer-ne, necessiteu una garrafa de vidre de 10 litres i 8 litres d'anís a granel (o seguint aquesta proporció, mai s'ha d'omplir l'ampolla o garrafa)). Després nous verdes, tarongina, menta, romaní, espígol, i altres herbes i espècies al gust entre les quals pot haver-hi: marialluïsa, poniol, fonoll, herba de Sant Joan, llimona, taronja.. O espècies com canella, nou moscada, clau,...
Si us agrada més dolça, afeigiu-hi sucre (uns 100-150g per cada litre).

Hi ha qui parteix d'aiguardent i sucre en contes d'anís, però no és aquest el cas.