NiUS S'AFEGEIX A COL.LABORAR EN LA DIFUSIO DEL PROJECTE LLOP A CATALUNYA DE FUNDACIO FAUNA
CALEN 50 MIL FIRMES PER PRESENTAR AL PARLAMENT DE CATALUNYA.
RECOLLIDA DE SIGNATURES AL WEB DE FUNDACIÓ FAUNA(ENLLAÇ) Trobareu un Grup a Facebook
El llop a Catalunya:
L’extinció del llop a Catalunya va tenir lloc durant la segona meitat del segle XIX, tot i que encara es capturà un llop a la Terra Alta l’any 1935. Des d’aleshores, el llop es considera extingit a Catalunya.
Recentment, però, s’ha descobert una nova presència de Canis lupus a Catalunya. Concretament a la zona del Parc Natural del Cadí-Moixerò, on els anàlisis genètics practicats en excrements trobats, han pogut demostrar que hi ha un exemplar emparentat amb la població de llops d’Itàlia (i no amb el llop Ibèric) passejant per terres catalanes.
Des del moment de la seva detecció (el comunicat oficial a la premsa va ser el 12 d’abril de 2004), es creà una comissió de seguiment del llop i s’establiren el protocols necessaris per a la recollida de dades sobre rastres, possibles atacs i avaluació de danys, recolzament als ramaders i relació amb administracions locals i comarcals.
Si bé el llop a Catalunya no és una espècia cinegètica com en altres comunitats, tampoc està regulat per cap llei que el protegeixi com si succeeix amb altres espècies presents en el territori català.
Per aquest motiu, Fundació Fauna presenta el Projecte Llop, amb el qual es vol aconseguir que el Parlament de la Generalitat de Catalunya consideri el llop com una espècia novament present a Catalunya i que sigui declarada espècie protegida per Llei.
Per poder presentar al Parlament una modificació de Llei, és necessari el suport per part de molta gent, motiu pel qual Fundació Fauna demana la col·laboració i suport a particulars i entitats per aconseguir aquest objectiu.
Fa 8 mesos
2 comentaris:
28 visites
no,no 4028 visites....
Publica un comentari a l'entrada