Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

15/2/10

ANELLAMENT CIENTÍFIC D'OCELLS

Al a foto: MERLA D'AIGUA.
Feu clic AQUÍ i veureu l'àlbum de fotos dels ocells (merla comuna, merla d'aigua, rupits -pitroig-, lluers,... estudi i anellament) .

Els participants a la sessió matinal d'anellament del dissabte 13 de febrer van gaudir d'una cativitat que va més enllà l'entreteniment. Una quinzena de persones es van interessar pel procés i van participar alliberant els pacients ocellets, un cop identificats, anellats, pesats, mesurats, catalogats, bufats, sexats, etc.

L'anellament científic d'ocells és un mètode basat en el marcatge individual de les aus. Es col·loca una anella metàl.lica numerada a una pota de l'ocell per intentar esbrinar els seus desplaçaments i obtenir una gran quantitat d'informació sobre la seva biologia. Així, és espeicalment interessant conèixer les rutes migratòries, les àrees de cria, d'hivernada o de descans. Una altra informació derivada de l'anellament és conèixer paràmetres demogràfics de les poblacions d'ocells, és a dir, el nombre d'adults i joves, la proposrció de mascles i famelles, la taxa de supervivència.

La presència de diversitat d'ocells és un dels indicadors de qualitat del medi ambient.