Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

28/12/10

ARBÚCIES CANDIDATA A SUBSEU DELS JOCS OLÍMPICS D'HIVERN DE BARCELONA-JACA


Malgrat la manca de reunions del Consell Municipal de Medi Ambient, hem tingut accés a unes filtracions de fons ben informades, que no podem esmentar, que ens han assabentat que l'alcaldia d'Arbúcies està ultimant el dossier que presentarà a Ginebra (aprofitant un viatge d'una delegació de la Diputació)perquè sigui tinguda en compte en la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern que promou Barcelona. "Serà una subseu ECOLÒGICA i que embellirà encara més el poble". Els preparatius ja han començat fent les obres de la Bassa de la Farga després de set anys d'abandonament. Les baranes de ferro substituenxen a les de fusta, però hi ha una passera d'estil Maremagnum, que fa voladís de fusta que s'eleva sobre les tranquiles aigües de l'estany. "El manteniment està assegurat", han afirmat, "no com els murs de pedra que duraven massa i entremig hi creixien molestes plantes". Comptarem amb uns intercanviadors d'energia que funcionaran amb biomassa de provada eficiència en el poliesportiu de can Pons i un inversor de calor que refrigerarà la superfícies de l'aigua a -5 sota 0 (abreujat 5-0)i que formarà una capa d'un pam de gel (preneu com a referència la mà oberta del polze al dit petit) que permetrà fer proves de patinatge artísitc i hoquei sobre gel. A més els pisos serviran per instal•lar les càmeres de TV i el públic no es distreurà amb l'avorrida vista a les Agudes.
Ens han informat que no ens preocupem pels ànecs donat que també s'ha previst, després de 7 anys d'abandonament del Parc de la Dona d'Aigua, acondicionar-lo novament i ubicar-hi allà els magnífics exemplars de l'espècie Anas plathirincos que fan les delícies de grans i petits.

Trobareu més informació de les grans i magnífiques obres de la bassa de la Farga (portada i una plana interior d'un total de 8 per tant un 25% d'espai) a l'Altaveu (navegant amb l'agilitat i rapidesa habitual del web clicant primer a Ajuntament, després a la columna esquerra a Comunicació, tot seguit es tria l'opció Altaveu i finalment L'ALTAVEU21). Bé, això si viviu marginats als afores, perquè als nuclis ja l'han portat a casa en paper.

Les mateixes fonts ben informades ens diuen que el poble d'Arbúcies reconeix i aplaudeix l'esforç fet per l'Ajuntament que aplana el camí per a la candidatura del seu partit de cares a les properes municipals del 2011. "Si guanyem, continuarem igual, i si no el marro que se'l trobi un altre". I que ningú recordi que els primers 4 anys quan hi havia calers es van fondre (només un 3% deia Maragall i li van picar el crostó?) i ara que hi ha crisi, la culpa és dels altres. I és que no hi ha res més dramàtic que un gran líder incomprès.

Unes altres fonts desconegudes han difós a través de Wikileaks que -en la mateixa línia de promoció de la Vila per part del govern municipal- es va projectar ampliar la Festa Multicultural anual i convertir-la en un Fòrum de les cultures a imitació de Barcelona, però es va descartar perquè podria resultar molest a un sector de la població. Però tampoc hi hauríem arribat a temps perquè el 2010, l’any internacional de l’Apropament de les Cultures ja s’està acabant. Algú dirà també de la Biodiversitat, i ... tindrà raó.

Finalment, potser a aquestes alçades no us ho creureu, però el 2011 serà l’Any Internacional dels Boscos, per una banda, i l’any Internacional de la Química (la bona Química) per una altra. Dedicacions impulsades per la ONU. Doncs bé, de debó, que tingueu un BON I ECOLÒGIC ANY 2011.

6 comentaris:

NiUS d'Arbúcies ha dit...

4 mascles
7 femelles
5 no identificats
5 morts

Anònim ha dit...

i el carrer camprodon no us el deixeu?

Anònim ha dit...

us foteu amb tot: no es fan consells municipals de medi ambient, presumeixen exageradament, que la diputació es un bon xollo, els edificis tapen la vista a les agudes, el disseny és molt barceloni, que sescolten molt els racistes, que fan tard en molts terminics, deixadesa d'espais durant anys, que no s'ha sabut aprofitar bé l'epoca de dires a la caixa...
Perquè no parleu de les obres de la placeta de ca la Rossa o de la fàbrica?

Anònim ha dit...

per favor, de la placeta de ca la Rossa no en perleu, es la cosa mes trista i vergonyossa que he vist mai.

Anònim ha dit...

on posaran l'escenari de les enramades?

Anònim ha dit...

No creieu que hauríeu de parlar del canvi d'antenes? Mentrestant molts arbuciencs les seguim patint.