Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

21/4/13

ARBÚCIES-LES AGUDES-TURÓ DE L'HOME-SANTA FE-ARBÚCIES

Podeu veure les fotos a l'ALBUM de la sortida , però també podeu anar clicant sobre els enllaços hipertext i veureu la imatge que hi correspon. Si voleu fer aportacions fent comentaris, no només seran benvinguts sinó que us ho agraim ja d'entrada.
***
El diumenge 21 d'abril un grup de 16 persones hem iniciat  la caminada a les Agudes a les 8 del matí en punt. Hem enfilat cap amunt i hem fet la primera parada llarga per esmorzar al voltant del Castanyer gros del Roters.
Amb energia recuperada hem seguit el camí cap a la Feixa Llarga i Coll de Te, gaudint de les magnífiques vistes sobre la Vall de Riells i el Castell de Montsoriu 
De tan en tan cal reposar i més si es troba un matalàs de fullaraca i una violeta ens dona una excusa perfeca. Quan els faigs ens deixen, albirem Les Agudes entre el seu brancatge, o si no, gaudim de les formes de les arrels i curiositats dels troncs mentre el conjunt de la fageda va prenent un verd suau amb l'esclat dels borrons que donen llibertat a les fulles que han esperat que passés l'hivern. Un verd suau trencat per un altre de més intens de boix grèvol, ambles flors que donaran vida, d'aquí uns mesos, a multitud de fruits vermells que seran les delícies dels ocells. Finalment tornem a veure el cel quan arribem a la carena, al peu del cim. Trescant roques amunt, ja tenim la primera feina feta: coronem Les Agudes.
Dinem i ens dirigim cap al Turó de L'Home. La boira no ens deixa veure la vista, però un plafó informatiu  ens dóna una idea del que veuríem. Baixant cap a Santa Fe ens aturem a l'avetosa  per veure una curiositat vegetal : un faig i un avet s'entortolliguen de manera que reben el nom de l'Abraçada . A la Font de Passavents remullem els llavis i la gola. .
Qui no en té prou amb l'aigua, s'atura a l'Avet Blau a fer el cafetó, al costat de la llar de foc. Mentre d'altres van a fer la volta al pantà que reté per un temps l'aigua de la Riera de Gualba.