Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

27/12/14

I FIRA DE LA LLUFA A ARBÚCIES

Arbúcies és un poble "viu" i aquest 28 de desembre s'estrena amb una nova fira, la Fira de la llufa. Sota el lema "De les tradicions en fem festa" volem arribar a fer cinquanta-cinc  fires setmanals a l'any. L'activitat principal és un recorregut per les llufes que els arbuciecns i arbucienques gaudim tot l'any, any rere any.

9h. Visita guiada pels sots del carrer Camprodon. Amb projecció audiovisual dels plànols i diferents projectes d'obres. Taller de processos participatius i com assolir el poder des de l'oposició i després incumplir promeses.  S'ha convidat a Pablo Iglesias per que n'aprengui. Farem una emotiva abraçada de comiat als Ginko biloba per si ningú hi posa remei.

12h. Recorregut pel carrer Domènec Refart per gaudir d'un bany de radiacions procedents de les antenes de telefonia mòbil que no només s'han quedat immòbils sinó que a més n'han augmentat la potència. Conferència "Ara que governem les radiacions no són tan perilloses com s'havia dit", a càrrec del regidor del ram.

13h. Sessió fotogràfica del magnífic tub del "pont tibetà" sobre la riera  i la resclosa d'estil modernista prop del Pont Vermell , que donen  a la riera un toc artístic envejable i que afegeixen qualitat a la Vila jardí del Montseny

16h. Excursió al molí de Les Pipes per gaudir d'una tarda a la font amb vistes a la resclosa dels sacs de plàstic. Un tècnic de Sorea explicarà el nou disseny i els avantatges de bombejar l'aigua amunt i avall en contes d'aprofitar la gravetat. A més, l'alcalde disertarà de com passar-se la pilota entre ACA, Sorea i Ajuntament.

17h. Excursió pels marges desbrossats darrerament com s'hi hagués passat un huracà i que han facilitat esllavisades gràcies a les darreres pluges. Al final es farà una taula rodona entre tècnics del servei de carreteres i del de jardineria municipal.

18h.Festival de la Llufa amb votacions per consultar si l'any que ve es vol tornar a fer la fira.


ENLLAÇOS A NOTÍCIES DEL "DIA"D'ANYS ANTERIORS: 

2013  2012 , 2011 , 2010 ,2008


2 comentaris:

NiUS d'Arbúcies ha dit...

Benvolguts/des,
en una data asenyalada com la d'avui ens permetem publicar notícies que ens fan sentir com si portéssim una llufa penjada.
Com entitat ecologista ho centrem en temes mediambientals del municipi, però tothom hi pot afegir les que consideri convenients.
I si algú s'hi sent interpel·lat, que hi posi remei.
I si qui s'ha de sentir interpel·lat no s'hi sent, que s'ho faci mirar.
Que consti que volem fer crítica constructiva, per això ens agradaria que es posés solució als problemes i nyaps. I que els problemes no s'utilitzin amb fins electorals per després seguir igual o pitjor.
1. Ens agradaria veure solucionat el tema de la carretera amb els Ginko biloba vius.
2. Volem estar oficialment informats de que s'ha augmentat la potència de les antenes del Domènec Refart i poder valorar el fet objectivament.
3. Ens agradaria deixar de veure el tub carbassa penjant d'un constat a laltre de la riera a mig poble, també que s'harregles bé la resclosa propera al Pont Vermell.
4. La resclosa de les Pipes està plena de sacs que es desfan a cada episodi de plugies i s'escampen per la riera. El projecte de l'ACA de refer-la s'ha d'aplicar bé i aviat. No admetem de cap manera s'aprovi que SOREA bombegi aigua de la riera quan es poden utilitzar mètodes de distribució per gravetat.
5. La neteja de marges es fa de manera barroera, tan si ho fa el servei de carreteres com des del municipi. Les màquines arrasen de manera indiscriminada. Després plou i l'aigua arrosega marges i rocs. Són petites esllevissades, però acceleren l'erosió evitable.
6. Les consultes sobre la continuïtat de fets consumants i la promoció de fires (altrament desitjables) no poden amagar realitats desagradables i promeses incumplides.
Gràcies a BaixmontsenyInfo de (NacioDigital) per fer-se'n ressó.
Nius Arbucies

Anònim ha dit...

Hola, referent a això que diu de "marges desbrossats darrerament com s'hi hagués passat un huracà" que hi estic molt d'acord m'agradaria afegir que molts d'aquests marges s'omplen després de plantes i arbres considerats espècies invasores i molt perjudicials per la flora i la fauna autòctona (projecte EXOCAT 2012). Una d'elles és la Phytolacca americana molt tòxica, que precisament s'estableix amb rapidesa en llocs com aquest que han estat desbrossats. Una altra espècie invasora que s'aprofita de marges desbrossats sense competència i que actualment està per tot arreu a Arbúcies substituint preocupantment en alguns llocs arbres d'aquí és la Robinia pseudoacacia que segons l'Exocat 2012 és una de les espècies exòtiques que causen més impactes ecològics, i a Arbúcies està per tot arreu proliferant sense control. Si en vol veure un exemple passegi pel caminet que comença al carrer Turó del sagrat cor i que va direcció la font del ferro.