Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

18/10/20

RESPIRA INSPIRA, EXPOSICIÓ DE SUPORT A LA ILP-MONTSENY

El passat 15 d'octubre es va inaugurar l'exposició de la pintora Teresa Miarnau inspirada en el Montseny. L'objectiu és donar suport a la recollida de signatures per la ILP per protegir el Montseny amb una llei i no amb Plans Especials que acaben essent anul·lats o amb decrets que depenen del govern de torn. Debatre i aprovar una llei en el Parlament de Catalunya és molt més participatiu, segur i transparent. Podeu trobar tota la informació i el Projecte que es proposa al Parlament a ilp-montseny.cat. Es necessiten 50.000 signatures vàlides, de residents a Catalunya, majors de 16 anys, amb la documentació adient.

La protecció vigent amb el Pla Especial de 1977 va servir per les necessitats de l'època durant uns temps. Es va actualitzar el 2008, però el Pla va ser suspès pel Tribunal Suprem el 2016 i des d'aleshores no s'ha presentat  tornat a actualitzar. Ara el Montseny està mal protegit i creix de manera preocupant el nombre iniciatives que el posen en perill. El Pla, que va ser precursor i avançat en el su temps, ha quedat desfassat i superat per iniciatives posteriors com el casos del Parc de Cap de Creus o de les Illes Medes que estan protegits amb una Llei del Parlament. Perquè no el Montseny? ... Per això la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny va presentar la iniciativa al Parlament amb l'ajut de DEPANA, Ecologies en Acció i Seo-BridLife. 

La pintora Teresa Miarnau posa els quadres a la venda i dona els beneficis a la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny per ajudar a les despeses que comporta, no només la recollida de signatures, sinó totes les accions concretes en defensa del territori montsenyenc que són moltes. Consulteu: https://salvaguardamontseny.cat/

Us convidem a visitar la magnífica i acolorida exposició i, si encara no ho heu fet, a signar a la recepció de La Gabella. 



Arbuciencs que donen suport a la Coordinadora per a  la Salvaguarda del Montseny amb Teresa Mainau i Carles Lumeras, el president de la CSM (a la dreta de la imatge). Fotos Jordi PR.