Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

6/12/08

FINALMENT CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT

Informeu-vos i participeu:

Si voleu saber les funcions del Consell i consultar les actes, cliqueu a:
http://www.arbucies.cat/consell-medi-ambient

Si voleu consultar el PLA DIRECTOR de Clavegueram i altres temes mediambentals ho trobareu a :
http://www.arbucies.cat/ca/viu-arbucies

CONVOCATÒRIA:
La present és per informar-vos que el proper dimarts 9 de desembre a les 22h, a la sala de reunions de l’Hotel d’Entitats, tindrà lloc el Consell Municipal de Medi Ambient.
Ordre del dia:
- Conveni entre la Diputació de Girona, l’obra social de "la Caixa" i l’ajuntament d’Arbúcies per a l’execució del projecte de recuperació i millora de l’espai fluvial de la riera d’Arbúcies
- Conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana de l’Aigua i l’ajuntament d’Arbúcies per a la millora de l’eficiència de les captacions i les demandes de recursos hídrics a la riera d’Arbúcies
- Pla Especial Urbanístic d’equipament esportiu Can Pascual.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

portem 17 mesos de legislatura, si descomptem 3 de vacances en queden 14, si les reunions han de ser bimensuals s'haurien d'haver fet 7 sessions i total se n'han fet 3... si això és fomentar la participació que m'ho expliquin i sobretot QUE RECTIFIQUIN!!!

Anònim ha dit...

Catalunya: Extinció massiva d'ocells per les antenes de telefonia mòbil


Segons un estudi britànic existeix correlació entre la desaparició de 10 milions d'aus i les radiacions de microones de les antenes.

Investigadors britànics afirmen que les radiacions de microones de les antenes són les responsables d'extinció massiva d'aus en l'entorn proper de les antenes de telefonia.
Segons els estudis de Rosie Cleary, del British Trust for Ornithology, les estacions base de telefonia mòbil poden ser la causa de la desaparició de deu milions d'ocells en els últims anys. Les espècies més afectades són les paseriformes com els pardals i estornells, que així paguen cara la seva tradicional proximitat al mitjà humà, però aquestes perilloses radiacions també estan alterant la reproducció d'altres espècies d'aus molt comunes com coloms, urraca, carboner, bugadera, avió comú, esparver i diverses carronyaires nocturnes, entre altres espècies en estudi. Igualment s'ha detectat també un descens en les poblacions de papallones, i altres insectes en general, en l'entorn proper de les antenes. Una dada corroborada per diversos observadors.

Un fet que els observadors de GEA des de 1990 venim denunciat en diversos àmbits, públics i privats, sense obtenir respostes significatives, ens diuen que no existeixen estudis referent a això, i els especialistes no tenen encara una opinió formada d'aquest assumpte, a causa de el nou del problema. Una hipòtesi alarmant que finalment es confirma, prop de les antenes no hi ha vida silvestre, i per tant es pot afirmar, com afirma l'epidemiòleg Neil Cherry, assessor del Parlament Europeu, les antenes de telefonia mòbil "són perilloses per a la salut i la vida".

Des de fa anys, en diverses auditories ambientals realitzades en Llevant, Catalunya, Aragó, País Basc i Astúries, hem detectat nius de cigonyes i també aus de presa , situats directament sobre l'estructura de l'Estació Base de Telefonia , que per ser l'emplaçament més alt de la zona, en molts casos substitueix al campanar.

Hem observat que en les zones més contaminades electromagnèticament, sobretot en les ciutats, s'han quedat pràcticament sense fauna volàtil, en particular teuladins. En el mateix sentit, tenim algun reporti dels veïns afectats per antenes repetidores de telefonia mòbil, ens informen que ja no es veuen, o no s'escolten cantar els ocells des que s'han instal·lat les antenes.

Sembla ser que les paseriformes, per la seva petit tamany són més vulnerables a la radiació, sobretot pel menor espessor del crani, i a mitjà termini, la radiació de microones de les antenes pot afectar de manera dràstica a la taxa de reproducció de les poblacions, sobretot en el mitjà urbà on la presència d'antenes de telefonia és major. Aquestes radiacions afecten igualment als mamífers, i a Alemanya s'han observat malformacions congénitas en vedells, nascuts en granges prop d'antenes, en diverses zones s'ha observat la desaparició de ratapinyades, i és fàcil constatar que fins les rates fugen de l'entorn de les antenes.

L'extinció massiva d'aus és un assumpte greu i urgent, doncs no sol està en joc la vida de milions d'aus, aquesta radiació afecta per igual a mamífers, i per descomptat als éssers humans , i segons apunten diversos estudis, s'observa un increment d'avortaments i altres patologies en l'entorn proper de les antenes.

A Espanya s'han produït diversos conglomerats de càncer , sempre en llocs situats en les proximitats d'estacions base, casos dels quals tot just s'ha parlat en la premsa, doncs els mitjans de comunicació estan relacionats amb les operadores de telefonia. Els investigadors en Bio-Electromagnetisme estan sent censurats, com és el cas de Bardasano i Gómez-Perretta a Espanya, o R. Santini a França, pel que és difícil avançar en la investigació en aquest camp. Realment en Control Ambiental tenim molt que realitzar, i si no n'hi ha prou amb recordar els casos de Ercros, Acerinox o el desastre de Doñana. Com referència direm que hi ha països on el nivell permès de "densitat de potència" per a exposició a públic en general és prop de 10.000 vegades menor que a Espanya.

I existeixen estudis rellevants que assenyalen risc biològic per a les persones "electrosensibles" amb dosi 1.000.000 de vegades menor que el decret llei de Telecomunicacions. Com especialistes en Electropolución chequeamos cada dia instal·lacions d'aquest tipus, i podem assegurar que el risc potencial per a les persones és molt significatiu, existeix relació causa-efecte i els efectes biològics estan sempre d'acord amb la potència, distància i disposició geomètrica dels emissors.

Afortunadament els ocells, i en particular els pardals per la seva proximitat a l'ésser humà, són uns excel·lents "indicadors de qualitat mediambiental" i com les papallones i altres insectes, quan escasegen o desapareixen ens estan avisant que alguna cosa camina malament en el medi ambient.

Davant la gravetat del cas, a Gran Bretanya més de 30.000 observadors d'ocells han sortit a la caça de les antenes, esperem que a Espanya tingui eco una proposta similar de SEU/BirdLife, i milers d'observadors de camp corroborin la nostra denúncia, i finalment es posi control a les antenes, abans que les radiacions de microones afectin greument a milions de persones.

C.M. Requejo
Membre de la Comissió d'Electromagnetisme de GEA
Gerent de JCC Qualitat Ambiental
www.domobiotik.com

Anònim ha dit...

Segueixo pensant que el Consell no te cap tipus de credibilitat,, entenent que hauria de ser un òrgan consultiu i de participació.
Per començar ni tans sols convoquen a la totalitat dels membres que varen manifestar la seva voluntat de formar-ne part.

Sense més comentaris.....