Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

5/12/08

TELEFONIA MÒBIL

Els companys/es afectats per la possible ubicació de l'antena de telefonia mòbil al Sagrat Cor, ens demanen us comuniquem que el proper
DIUMENGE 14 DE DESEMBRE, A LES 12 DEL MIG DIA
convoquen una trobada a la Plaça de la Vila per manifestar el seu desacord amb la ubicació d'aquestes, per que consideren que estaria massa aprop de les cases d'aquest indret. Demanen la solidaritat de les persones que tot i no visquent-hi es sentin afins a la protesta. L'assemblea de NIUS va decidir que els/les membres que ho desitgessin donarien suport a títol individual, donat que sobre aquest tema en concret no es va arribar a cap consens.

Per altra banda, després de debatre informacions i amb dades mesurades directament, van sorgir algunes idees:
1. Traient fora de la zona urbana les actuals antenes, no quedarà ningú residint a menys de 80-90m, quan la mesura de seguretat especial per a hospitals i escoles està a 40 metres. Les radiacions disminueixen de forma exponencial amb la distància. A uns 20 metres gairebé no es detecten.
2. Els efectes per la salut estan sobretot en els mòbils personals donat que hi estem en contacte i a poca distància. Quan funcionen, la radiació és molt alta antorn a un radi d'uns 40 cm.
3. El que ens protegirà més i protegirà més el medi ambient serà trucar poc per mòbil i fer-ho poca estona, només per necessitat. Això també protegirà les nostres butxaques (que qui s'emporta els beneficis són les companyies, i quant més consumim, més creixen).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquests dies es parla d'una possible nova ubicació que la Generalitat està estudiant per posar-hi tot un seguit d'antenes ...TDT i altres ( per can Blanc?)
Algú té informació més exacta sobre aquest tema ?
Podria tenir relació amb on ens posaran les antenes de telefonia mòbil?

Anònim ha dit...

Mes amunt de can Blanc sobre Sant Segimont hi ha el Puig d'Ull que és on hi ha les antenes de TV. Segurament que s'han d'adaptar.

Pel altra banda no estic segur si m'agradaria que allà hi hagués les antenes de mòbil. Haurien de tenir molta potència i la resposta del mòbil personal per captar l'ona seria alta, de manera que hi hauria molta més radiació vora els nostres mòbils.
També m'han enviat un article de mom afecta la fauna (ocells, abelles,...) A més potència, més afecte. Cal trobar l'equilibir entre molts repetidors petits i a la vora (tampoc sé si m'agradaria) i un de gran lluny.
Es clar que la limitació a trucar des del nostre la posem nosaltres.

Anònim ha dit...

En tots aquests temes de salut i medi, ens mereixem tenir un ajuntament al costat i jo i alguns/es més, sentim que el tenim en front i fins i tot a sobre del cap. Tipus piràmide... i el poble que sóm la majoria, seguim tenint alguns per barret.
Salut i bon any nou... si pot ser amb noves respostes dels grups de govern i més moviment dels grups d'oposició!!