Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

1/2/09

INFORMANIUS núm7 Hivern 2009

EDITORIAL
A NiUS seguim desenvolupant les activitats habituals segons la informació que tenim i l’abast que donem. La nostra acció és básicamente local sense oblidar que som un racó del planeta Terra cada dia més malmès. Aquí encara gaudim (gaudíem?) d’un entorn humanitzat i d’una acció antròpica moderada. Vetllem per mantenir la qualitat del medi i per millorar-lo. Per això insistim en fer crítiques i propostes a l’Ajuntament, a l’ACA, a la Diputació o a la Generalitat en diferents temes. També, per això mateix, donem importància a les bones pràctiques personals i col·lectives. Alguns escrits ja els tenim posats al bloc digital, volem dinamitzar-lo i posar les informacions a l’abast de tothom, i seguim editant uns quants exemplars en paper. El bloc permet també que ens feu arribar els vostres comentaris. Alguns ja ho feu. No sempre d’acord amb nosaltres, però sempre podem debatre, això sí, amb respecte a les persones, encara que discrepem en les opinions.

ELS REGS D’ARBÚCIES
El divendres 12 de desembre es va fer la presentació pública del document que preveu la millora dels REGS de l'entorn urbà d'Arbúcies.
Veiem molt positiu que s'hagi fet aquest estudi i que se'ns faciliti la informació i esperem que també es tinguin en compte les nostres aportacions que en el cas de NiUS van en les següents línies:
- Estem d'acord i veiem necessari canalitzar o entubar només alguns punts concrets de la xarxa de recs (allà on es trenquen o s'obturen per esllavisades). Però s'ha de fer d'una manera molt selectiva i això no s'ha de generalitzar. Sabem que hi ha visions que ho voldríen més entubat. Respectem les persones que opinen això, però considerem que no totes les "perdues" d'aigua són perjudicials. El recs han de deixar filtrar l''aigua que permeti que hi segueixi havent la vegetació al seu voltant. Una vegetació que a l'estiu regula la temperatura de la vall i la vila. Quanta més vegatació desaparegués, més calurosos serien els estius.
- També coincidim que l'execució de les obres ha de ser molt curosa, pràcticament manual. Evitem l'us de màquines. Sabem que suposa més temps, però la riquesa que representa el queda dels recs de l'entorn urbà d'Arbúcies és un bé a preservar.

BREUS, BREUS
* CARRER CAMPRODON I ALTRES ASPECTES URBANÍSTICS DE LA VILA: Segons els estatuts de NiUS, opinem i fem propostes, entre d´altres, en els seguents ambits: a) entorn urbà, enjardinament d´espais - places i passeigs - contaminació llumínica, acústica, fums, etc. - millora de l´estètica de la vila. b) rieres i torrents - preservació i millora de l´estat de les aigües - conservar les lleres i marges. Si es disposen de diners, s’han de gestionar bé. Que no malbaratin recursos.

* ANTENES. Fora del nucli urbà, sí. Fer complir les mesures de seguretat més enllà dels mínims de la llei, sí. Controlem institucions i empreses . Limitem el nostre consum personal, també.

* FACEBOOK. L’utilitzem com a eina de difusió i us conviem a fer-nos amics. Ja som més de 100, però alerta, no ens deixem agafar pels seus inconvenients. Usem l’eina nosaltres, no deixem que ens usi.

* EL BLOC El rècord de comentaris el tenim el dia 28 de desembre, “els innocents”, total 8. Us animem a consultar els webs i blocs que tenim enllaçats. No estem sols ni som tan pocs!.
I altres articles i notícies que ja estan publicades en aquest BLOC

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bé, bé,... hi hauria d'haver més gent fent crítica constructiva i argumentada.