Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

8/4/09

Les vaques porten esquella i la merda fa pudor!

Fa uns dies vam rebre un correu que ens recorda el que diu el títol.
Què ens està passant?
Cada vegada hi ha mes gent que es queixa a les "autoritats" dels inconvenients que descobreixen quan volen fer vida rural: el cant dels galls matiners, el soroll d'esquelles, el so de les campanes...
Podeu llegir l'escrit sencer amb algun afegitó arbucienc al següent enllaç:
http://alterglocal.blogspot.com/2009/02/de-la-vida-rural-i-la-mentalitat-urbana.html

8 comentaris:

NiUS d'Arbúcies ha dit...

759 visites

Anònim ha dit...

vosaltres que ho denuncieu tot i amb el tema del camp de golf vareu aser molt contundens, com es que no dieu res quan tothom sap que se esta jugan sense tenir tots el permissos consedits? presentareu alguna denuncia al ajuntament o pasareu de tot?
Per sert Sr.Font voste esta a favor o en contra dels veins del carrer camprodon? Li pregunto perque se que voste ba anar als tallers perticipatius.

Josep Font ha dit...

Benvolgut Anònim...
Gràcies per llegir el blog de NIUS i per opinar sobre el seu contingut.Pel que es refereix al camp de golf,la gent de NIUS,sembla que no formem part del "tothom"que sap que,segons vosté,s'està jugant sense tenir tots els permisos concedits.Si és així,permeti'm dir-li,que és obligació de tot ciutada,denunciar a l'autoritat competent,l'incompliment de les lleis i normes socials.Per tant,l'encoratjo a complir amb el seu deure civic i denunciar els fets esmentats.NIUS ja ho ha fet a rel de la seva informació.-Gràcies-
En relació a la pregunta que m'adreça personalment,li respondre també a nivell personal,que jo,no em posiciono a favor o en contra de les persones,sinó dels projectes o iniciatives que porten a terme.
Sobre el tema del projecte de remodelació del carrer Francesc Camprodon,penso que no és correcte imposar unes reformes en contra,sembla,d'una gran part dels veïns que han manifestat abastament la seva opinió.tampoc és correcte,anomenar"participatiu"a un procediment fortament dirigit a obtenir el vist i plau d'un disseny ja predicidit almenys pel que fa a les linies mestres.
Malgrat tot,i com que han deixat clar que volen tirar endavant, sigui com sigui,crec que tinc el deure i el dret d'intentar aportar-hi algún granet de sorra per aconsseguir que el projecte definitiu,sigui el millor possible i perjudiqui el minim a la ja molt maltractada geografia urbana de la nostra vila i a la qualitat de vida dels seus veïns i visitants...Tant de bó ho aconseguim entre tots!!
Cordialment:
Josep Font

Anònim ha dit...

gracies per contestarme Sr Josep Font, te tota la raó quan diu que es el deure de tot ciutada denunciar les irregularitats que es fan, pro també es sert que les denuncies fan mes afecte quan es un grup qui les fa. per sert vostes diuen que han fet la denuncia? Si es aixi, a qui han denunciat, als propietaris o al gobern d'Arbucies?
referen al tema del carrer camprodon, voste te clar que es vol imposar una reforma a un grup de veins, i malgrat tot voste hi ba pendre part perque el projecte definitiu fos el menys agrasiu per la geografia urbana d'Arbucies, dons no fa gaires dies es ba fer public el projecte del carrer i per el que diu a part de cambiar el tipus d'abre tota la resta es pedra. no este en compte ni una trista jardinera. Es un projecte que nomes fara lluir a les persones que l'innagurin.

Anònim ha dit...

Proposo a nius que denuncii les pintades de la rampa que va del pont vermell al carrer de la Pietat.
Primer hi posava NO AL CAMP DE GOLF, després algú va tatxar el no, després alú hi va afegir un si després ho van tornar a tatxar. Fa poc hi han afegit ben gros ES UNA MERDA o alguna cosa semblant.
Quan van posar pintades contra l'alcade zamorano a l'escorxador bé que ho van esborrar aviat.
NO PODEM ADMETRE QUEHI HAGI PEDRES DEL POBLE que segueixin brutes anys i anys.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb l'últim comentari. Sempre denunciant situacions o actuacions que ataquen l'enbelliment del poble i quan hi ha algun nyap d'aquest tipus no en dieu res. És com la riera, queixant-vos sempre del seu estat però mai els he vist a cap membre fent-ne una neteja.

Algú de NIUS ha dit...

Més d'un ho ha fet anònimament. I si NiUS fossim més podríem fer més coses.

A més, em sembla que no ens toca la resposabilitat de netejar(tot i que algú ho fa). Cadascú s'ha d'ocupar de la seva "merda" (amb perdó). I els responsables municipals vetllar perquè tothom ho faci. I nosaltres hi ajudem amb les nostres denúncies que són també un crit a la responsabilitat de la població.
Un Ajuntament hauria d'estar content de tenir grups que li fan notar les coses. Un problema és quan no se'ns fa cas i se'ns pren com una crítica partidista. L'altre problema és quan ens fiquem en assumptes d'especulació, urbanisme, creixement, etc... perquè aleshores hi ha interessos (a vegades inconfessables)

Veu de NiUS ha dit...

A l'anònim del dia 20 d'abril.

Cada mes NiUS organitza una caminada. Més d'una vegada més d'un/a torna amb la motxilla plena de deixalles que hem trobat pel camí.

I una vegada, no si si ho saps, vam fer una exposició del material trobat (NiUS amb Plataforma Salvem les Valls d'Arbúcies). Al carrer Camprodon, ho recordes? El dia de d'una Fira. És clar que estàvem en un extrem, no fos cas que al mig fes lleig.

Que NiUS reculli deixalles només té sentit si es fa des del punt de vista consciènciador. I s'ha fet, ocasionalment. Però el dia a dia, és resposabilitat de l'Ajuntament. Ho era amb 24 anys de CUPA i ho és ara.