Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

11/10/08

EDITORIAL InformaNiUS número 6 Tardor 2008



En aquest número d’ InformaNiUS hi veureu desenvolupats escrits amb les accions que felicitem, les que critiquem, així com també les que proposem.

Primer de tot el nostre suport a accions com la del Consell comarcal de compartir cotxe a la qual s’adherirà el nostre Ajuntament. També agraïm la col·laboració que ens assabenta de com va anar el tema de circuit de cotxes de Sant Feliu de Buixalleu. La Marxa pel decreixement i el diari Crisi ens van portar un missatge que es veia a venir i que els poders volíen ammagar però que al final ha quedat en evidència.

Segon. Novament posem sobre el paper el tema del camp de P&P-golf. A La Pomera s’han publicat articles en els 2 darrers números que han portat polèmica. En el número 21 un article d’un soci de NiUS en forma de crònica i una notícia del decret d’Alcaldia com a via per aprovar el projecte. En el 22 una resposta de l’encarregat del P&P. NiUS vol deixar clar al Sr. Pol Brasó que la crítica era amb coneixement. I fonamentació.


Puntualitzacons:
Primera: no hi ha cap desinformació per part de NiUS en vincular el projecte inicial de Can Riera amb el de Can Pascual donat que el promotor és la mateixa persona.
Segona que quan hi ha projectes d’aquest tipus hi ha coincidència en que els propietaris comencen a actuar sobre el territori i a vegades il·legalment, com ha quedat demostrat. Tercera,que la nostra posició no depèn de venir a visitar el camp ni que ens expliquin els avantages que hi veuen, ja sabem que inicialment no és una acció molt agressiva i que és reversible, però permeteu-nos desconfiar i seguir controlant. Quarta: part de la crònica era una crítica a l’actuació de l’Ajuntament i a la vista grossa als fets consumats (no només el P&P) si no hi ha denúncies populars. Les lleis alenteixen els permisos, sí, però precisament per això protegeixen i eviten mals majors.

Tercer. Finalment volem fer propostes que un altre dia desenvoluparem més i que van en la línia de:

- Evitar les queixalades a les muntanyes del St Cor que fan que semblin una pedrera, que els propietaris plantin arbres, heures etc el més aviat possible abans alguna pluja no erosioni més el terreny.

- Facilitar el cobriment de murs de contenció amb enredaderes.

- Fer una neteja de la riera i marges amb altres criteris: deixar les “margarides grogues” de le nyàmeres que acabin de florir abans de tallar-les, no passar la màquina de manera indiscriminada (s’emporta lliris, vincas, i altres plantes). Treure plàstics i deixalles. Caldria reconéixer la gent que cuida trossos de jardins públics de manera voluntària.

- Allargar l’itinerari de la línia de Bus de Sant Celoni que arriba a Breda fins Arbúcies. Millorar la connexió amb Hostalric i Girona. Demanar a través del Consell Comarcal de La Selva que rodalies arribi a Hostalric (més freqüència de trens,..).