Per a consultes: tel. 620 867 761. Accés a inici: clica sobre el logo InformaNiUS

11/10/08

LA MARXA PEL DECREIXEMENT VA PASSAR PER ARBÚCIES

La Marxa ciclista pel Decreixement va passar per Hostalric i va fer estada a Arbúcies, procedent de Girona i Lloret.
Set ciclistes que formaven la comitiva amb el suport d'un vehicle elèctric amb plaques solars al sostre, van ser rebuts per un grup d'arbucienc que els van acompanyar pels carrers de la Vila fins la plaça de l'Ajuntament on van llegir un manifest i el van lliurar a l'Alcalde i Regidor de Medi Ambient. Durant les tardes del segon cap de setmana d’abril van fer xerrades i tallers on van exposar els seus arguments, van obrir debats i van estimular la recerca d'alternatives al malbaratament econòmic, energètic i de matèries primeres de la societat actual que està al límit del seu creixement.
El dilluns següent, després de fer xerrades als alumnes de batxillerat de l'IES Montsoriu d'Arbúcies, van adreçar-se a Vic. Després de passar per Manresa, Sabadell i Tarrassa, retornaren a Barcelona a finals d'Abril on després van seguir el seu itinerari pels diferents barris. El col·lectiu organitzador s'anomena Temps de Re-voltes i va comptar amb la col·laboració de les diferents entitas locals que en el cas d'Arbúcies han estat l'Ateneu Popular l'Arboç i l'associació NIUS (Natura I Usos Sostenibles).
Podeu llegir el diari i veure videos a
www.tempsderevoltes.cat


Mesos després, en concret el 17 de setembre NiUS vam col·laborar en la distribució d’un diari anomenat CRISI, on es posava de manifest les manipulacions de la banca i sortia a la llum l’acció d’un activista vilanoví, Enric Duran que havia aconseguit préstecs que no pensava retornar i que havia gastat en accions i organismes de conscienciació mediambientals, per exemple l’edició del diari i la mobilització de les persones que el van fer arribar a les diferents localitats. Des d’aquí volem donar el nostre suport a l’Enric, que recordem molt bé pel seu pas amb la Marxa pel decreixement. Més informació: www.17-s.info o bé http://polaris.moviments.net:8000